Tjänster

Vi har många olika kunder och deras behov varierar beroende på verksamhet och produktionsmetod. Utöver traditionella eldfasta arbeten har vi även personal och utrustning för att kunna erbjuda en mängd tilläggstjänster, som ett naturligt komplement till vårt arbete.

Inspektioner

Vi inspekterar din anläggning och ger en skriftlig rapport med vår bedömning av anläggningens tillstånd. Vi ger dig konkreta råd samt rekommendationer för att säkerställa en fortsatt god drift. Dessutom får du en offert för utförandet av arbetet samt en uppskattning av hur länge projektet kommer att pågå.

Eldfasta installationer

Vi använder följande tekniker:

  • Murning
  • Sprutning
  • Stampning
  • Gjutning
  • Fiberinstallationer
  • Diverse monteringsarbeten

Våra montörer är även kvalificerade att utföra brandfarliga arbeten, truckkörning och formsättningsarbeten.

Prefabricering

Prefabricerade element har många fördelar och kan bidra till effektiva utbyten vid reparationer. Många olika typer av komponenter kan prefabriceras, allt från detaljer som bara väger några gram till lösningar på flera ton.

Vi har stor kompetens och lång erfarenhet av prefabricering. Vi kan producera själva i vår egen verkstad eller hos våra materialleverantörer som vi är agent för. Kontakta oss om du har idéer, eller bara vill diskutera vilka möjligheter som finns.

Teknisk ritning

För att kunna leverera förstklassiga installationer är vi beroende av ritningar och ett bra underlag. Eldfast använder CAD-programmet Inventor och kan leverera 3D-ritningar för on site-projekt och prefabricering.

Våra konstruktörer har ett nära samarbete med projektledarna och tillsammans skapar de bra arbetsritningar och dokumenterar det färdiga arbetet.

Sandblästring

Sandblästring är en mekanisk bearbetningsmetod av en vald yta. Slipande partiklar blåses med mycket hög hastighet genom ett handhållet munstycke. Ytbehandlingen ger en ren men också strävare yta. Efter sandblästring är ytan vanligtvis redo att täckas med nytt eldfast material, beläggning etc. Eldfast har ett stort antal sandblästringsmaskiner och mobila kompressorer. Förutom traditionell sandblästring har vi utrustning för sandblästring i rökrör.

Torrisblästring

- En effektiv och miljövänlig rengöringsmetod

Torrisblästring är en revolutionerande rengörings- och blästringsmetod som använder mjuk torris formade som riskorn, istället för traditionella blästringsmedel som sand, vatten och kemikalier. Torris är mycket lämpligt för rengöring av alla typer av maskiner och produktionsutrustning, rengöring av industrilokaler, elektriska komponenter och paneler, fasadrengöring etc.

Torris avlägsnar olja, fett, antifouling, ytrost, bränt damm, färg, lack, lim, beläggningar i gjutformar, mossa, grön aska och andra föroreningar. Processen efterlämnar inget sekundärt avfall som vatten, kemikalier eller sandblästring gör.

Eldfast utför torrisblästring med förstklassig utrustning från marknadsledande Cold Jet. Deras maskiner är mycket effektiva, pålitliga, använder mindre luft och mindre torris än andra torrismaskiner som finns på marknaden idag.

Läs mer >

Ultra högtrycksspolning

Högtryckstvätt med ultrahögt tryck är en miljövänlig rengöringsmetod som effektivt avlägsnar smuts, fett, rost och färg. Vid spolning med ultrahögt tryck rengörs ytan med ett vattentryck på upp till 3 200 bar.

Denna metod är särskilt lämplig för bl.a rengöring av grova ytor, stålkonstruktioner, fartygsskrov, takplattor och liknande.

Förutom traditionell spolning/rengöring kan vi utföra:

  • Vattenbilning
  • Rörspolning


Eldfast utför spolning med ultrahögt tryck med utrustning från Hammelmann. Deras maskiner är toppmoderna, högeffektiva och tillförlitliga.

sotning & pannrengöring

Underhåll och rengöring av pannan är viktigt för att få full effekt av anläggningen. En gammal tumregel har varit: 1 mm sot/belägg minskar effekten med 10 %. Om den här tumregeln stämmer finns det stora ekonomiska och miljömässiga fördelar med regelbunden sotning och "pannstädning".

Rätt utrustning är viktigt för ett bra resultat. Vi har sotningsutrustning, sotavskiljare/industriella dammsugare, diverse borstar och verktyg. Hos oss kan du välja om du vill köpa utrustningen  eller anlita oss för jobbet.

Bränsleroster

Bränsleroster är tillverkade av värmebeständigt gjutgods och är utformade för att motstå extremt höga temperaturer samt mekaniska påfrestningar och alkalier. Eldfast kan leverera roster och utföra rosterbyten på de flesta typer av förbränningsugnar.

Modeller:

Oavsett hur ditt behov av roster ser ut kan vi bygga och tillverka gjutformar helt enligt dina önskemål. Eldfast ritar de detaljer som ska gjutas och gör en provgjutning. Efter att provgjutningen godkänts kan produktionen påbörjas i full skala.

Legeringar:

Bränsleroster används i olika typer av ugnar och förbränningsanläggningar med mycket höga temperaturer. Eldfast levererar roster i olika typer av legeringar, allt från vanligt gråjärn till gjutgods med hög kromhalt.

Kvalitet:

För att leverera högsta kvalitet arbetar vi med de bästa i branschen. Vår partner Core-Tech AS är baserad i norska Hamar och är en del av en koncern med mer än 123 års erfarenhet av formgjutning och mekanisk produktion.